Innofusor

Sisustaa paremman akustiikan

Pintaa syvemmältä
– me näemme akustiikkasi

Written by innofusor, 8 years ago, 0 Comments

Uuden aikakauden akustiikkamittaukset

Mitä jos voisit todellakin nähdä tilasi akustiikan? Nyt se on mahdollista. Innofusor tuo saatavillesi todellisen maailmanluokan uutuuden. Mittausjärjestelmän, joka piirtää mittautuloksista visualisoinnin. Tämän avulla akustiikkamateriaalien sijoittaminen ja muutosten todentaminen muuttuu perinpohjaisesti.

Perinteisten, tilan erilaisten jälkikaiunta-aikojen mittaamiseen keskittyvien mittamikrofoni+ohjelmisto yhdistelmien sijaan voidaan mittausjärjestelmällä todellakin nähdä tilassa syntyvä äänikenttä/heijastukset (mukaanlukien diffuusin/myöhäisen äänikentän rakenne)

Kuvassa viivan pituus kertoo saapuvan ääniaallon voimakkuuden, viivan kulma/suunta ääniaallon saapumissuunnan ja väri aikaikkunan koska ääniaalto saapuu ko. pisteeseen. Punaisena (0-2 ms) suora ääni,  ensiheijastukset (2-20 ms) oranssina, vihreä aikavälin 20-80 ms, vaalean sininen 80-200 ms ja tumman sininen yli 200 m2.

Mittaustulokset saadaan surround-mittamikrofinijärjestelmän ansiosta myös aidosti 3D:nä. Ts. erilaiset katto- ja lattiaheijastukset nähdään suoraan ja niitä voidaan tarkastella erikseen tai yhdessä seinien aiheuttamien heijastusten kanssa.

Akustinen mittausjärjestelmämme myös poikkeaa suuresti markkinoilla olevista,  erityisesti teollisuusmelun/meluntorjuntaan soveltuvista “akustisista kameroista”, jotka tyypillisesti visualisoivat mistä kohtaa laitetta “äänienergiaa tulee/vuotaa”, mutta eivät kerro mitään heijastusten jakautumisesta. Nämä työkalut ovat omiaan erityisesti melua tuottavien laitteiden äänieristyksen parantamisen tuotekehityksessä sekä teollisuuden meluntorjunnassa. Me ajattelemme käyttäjän, hyvältä tuntuvan ja kuulostavan tilan termein ja annamme työkaluja tilan akustiikan muokkaamisen halutulla tavalla piirtämällä selkeät visualisoinnit joista voidaan todellakin katsoa miltä “tilan akustiikka näyttää” tai “kuuntelupiste kuulostaa”.

Tarvittaessa voimme mallintaa tilasi myös digitaalisesti ja liittää digitaaliseen mallinnukseen 3d visualisoinnin eri kuuntelupisteistä.