Innofusor

Sisustaa paremman akustiikan

+Akustinen tapetti
+ Akustinen seinämoduli

Written by innofusor, 5 years ago, 0 Comments

Wonderwall – tilojen huomaamattomaan akustointiin

Esittelimme Habitare 2018 messuilla kokonaan uudenlaisen akustiikkaratkaisun – kauttaaltaan akustoivan seinän. Wonderwall seinäpinta toimii visuaalisesti kuin tapetti, mutta vaimentaa kaikua ja hälyä kuin koko seinän kokoinen akustiikka-elementti.

Wonderwall tuo täysin uuden mahdollisuuden akustointiin, jossa ratkaisu halutaan “kätkeä”käyttäjiltä ja hyödyntää tapettien visuaalista kieltä. Lopputulos on kuin taidetapetilla viimeistelty seinä mutta samalla koko seinäpinta toimii jättimäisenä akustiikka-elementtinä.

Tuotteen runkona toimii PET-kierrätyskuidusta valmistettu 25 mm paksu itsekantava akustiikkamoduli. Modulit kiinnittyvät seinään nerokkaan yksinkertaisella profiililistalla. Asennuksen viimeistelee 100 cm leveiden modulien taakse jäävä valmis 12 mm tila kaapeloinneille ja sähköjohdoille, joten tilasta saadaan samalla yksinkertaisen kaunis.

Modulirakenteisena tilauudistus on erittäin nopea, vaivaton ja pölytön. Valmiit modulit vain nostetaan profiililistan päälle ja asennus on valmis.

Wonderwall_habitare2018_fiilis1

Huippuluokan design -kuoseja ja vapaata ilmaisua

Habitare 2018 kokoelmassa on kolme huikeaa design-kuosia kolmelta eri suunnittelijalta. AKSELI  henkii kansallisromattista tunnelmaa perinteisistä ryijypinnoista inspiraationsa saaneena ja valloittaa tilan kuin tilan (design Sarianna Niskala).
Wonderwall_akseli_12.9.2018
Siinä missä KÄEN MUNAT JA PERUNAT ottaa raikkaan ja jopa leikkisän otteen (design Helmi Liikanen) valloittaa HELSINKI -design viimeistellyllä ja yksityiskohdiltaan rikkaana kaupunkikuvana (design Miia Puustinen). Jokaisessa kuosissa on kolme toisiaan täydentävää värivaihtoehtoa (klikkaa kuva suuremmaksi).
Wonderwall_kuosit_12.9.2018

Kuosit moduleihin tehdään digiprinttauslinjalla, joten valokuvantarkka tuotantotekniikka mahdollistaa niin tilauskuosit kuin koko seinänkokoiset valokuvatulosteetkin niin haluttaessa. Tuotteen akustiset vaimennusominaisuudet pysyvät erinomaisina ja täsmälleen samoina riippumatta kuosista tai kuva-aineistosta.

Kuoseista on saatavilla ilmaiset materiaalinäytteet. Tilaa omasi osoitteesta info@innofusor.fi.

 

Nyt tiloja uudistamaan

Tiloja uudistettaessa vanha seinäpinta voidaan jättää ratkaisun taakse sellaisenaan ja profiililistan kiinnittämisen jälkeen Wonderwall -modulit vain nostetaan paikalleen. Profiilijärjestelmän ansiosta 25 mm akustisen rakennepaksuuden taakse jää vielä 12 mm akustisesti hyödyllinen ilmatila kaapeloinneille ja sähköjohdoille, joten tila saadaan uudistettua hetkessä sekä visuaalisesti että akustisesti erittäin korkeatasoiseksi ja tyylikkääksi.

Uudiskohteissa Wonderwall -seinän osalta kaikki perinteiset pohjatyöt, kittaamiset ja hionnat voidaan jättää väliin.

Yksityistiloissa Wonderwall valitaan usein yhdelle tai kahdelle seinälle antamaan se viimeinen silaus sisustukselle. Julkisissa tiloissa Wonderwall-ratkaisua voidaan hyödyntää niin yksittäisenä tehosteseinänä, videoneuvotteluhuoneiden päädyissä, neuvotteluhuoneissa ja käytävissä kuin kaksipuolisena kevyenä tilanjakajana/väliseinänäkin.

 

Selkeää tyylikkyyttä ja kaapelivapaa tila

Vanhaa tilaa uudistettaessa saadaan samalla kaikki TV-johdot ja kaapelit sekä sähköjohdot piiloon. Modulin takana on akustisesti tehokas 12 mm ilma/asennusväli jossa kaapelit voidaan kuljettaa kätevästi ja lopputulos on tyylikkään yksinkertainen. TV:lle ja kaiuttimille jne. voidaan myös tehdä valmiit aukotukset.

Tilan käyttötarpeiden muuttuessa modulit voidaan myös helposti irroittaa ja tehdä tarvittavat muutokset kaapelointeihin.

Ei rajoituksia käyttötarkoituksiin

Kevyet hyllyt ja muut pientarvikkeet voidaan kiinnittää modulin läpi vanhaan seinäpintaan järjestelmään kuuluvilla kiinnitystulpilla. Jos seinään asennettava kuorma on suuri (esim. hyllymäinen istuin jne.) käytetään järjestelmään kuuluvaa 12 mm paksua asennusalustaa, jolloin asettavat tuotteet tukeutuvat sekä vanhaan seinäpintaan/koolinkeihin että modulin takana asennustilassa olevaan asennuslustaan.

Viimeistellyt yksityiskohdat

Jos tilaan halutaan moderni, listaton ilme, niin se on mahdollista kiinnitysprofiilijärjestelmän ansiosta. Asennus voidaan toteuttaa ilman jalkalistoja helposti ja yksinkertaisesti, koska modulit tukeutuvat profiilikiinnitysjärjestelmään, eivätkä lattiaan. Tällöin ei edes vanhan lattiapinnan epätasaisuudet/viistoudet haittaa, vaan asennus on aina viimeistelty ja hyvin istuva vanhan tilan erityisvaatimuksista huolimatta.

Usein Wonderwall toteutukseen valikoituu yksittäinen seinä jolloin ratkaisu tavallaan “uppoaa” paikoileen. Aukotusten/näkyvien reunojen osalta listoutus valkoisella tai tilausvärillä/puulla siten että kokonaisuus on yhtenäisen näköinen.

Materiaalitiedot:

– Paloluokiteltu, palamaton(B1), voidaan käyttää P1-luokan rakennuksissa (päiväkodit, vanhushoito, yli 8-kerroksiset kerrostalot jne.)
–  Materiaalin akustinen vaimennusluokka A
– M1 sisäilmaluokitelty, allergiaystävällinen
– Valmistettu kierrätetystä PET-kuidusta, jokainen moduli sisältää noin 140 kierrätettyä virvoitusjuomapulloa. Materiaali edelleen kierrätettävissä
– Raaka-aine täyttää OEKO-TEX class 1 standardin (lasten tuotteet)
– Parantaa asumismukavuutta kaiun vähemätämisen lisäksi (tasaa lämpötilan ja kosteudenvaihtelua)

Wonderwall -modulien tekniset tiedot:

– Yksittäisen modulin maksimikorkeus 300 cm, modulileveys 100 cm, asennus puskusaumoin
– Akustinen vaimennuskerros 25 mm, jonka takana profiilijärjestelmän 12mm ilmaväli/asennustila. Kokonaispaksuus 37 mm
– Neliöpaino 4kg/m2. Voidaan kiinnittää profiilijärjestelmällä myös kipsilevypintaan sellaisenaan
– Viimeinen moduli voidaan helposti lyhentää mittaansa asennuspaikalla pöyrösahalla, näkyvät reunat listoitetaan
– Aukotukset (TV-upotukset, kaiuttimet jne.) tilauksen mukaan
– Pienet läpiviennit (sähkörasiat jne.) asennuspaikalla

Akustinen tapetti joka toimii

Akustiset tapetit ovat ikävä kyllä olleet usein parempi idea kuin mitä toteutusten lopputulokset. Tämä johtuu siitä, että perinteiseen tapettipintaan ja rullalle ei saada kuin muutamien millimetrien paksuinen huokoinen kerros. Tämä ei ikävä kyllä riitä edes puheäänen auttavaan vaimennukseen vaan vaimennus kohdistuu vain erittäin korkeisiin taajuuksiin/ääniin.

Me valitsimme Wonderwall -ratkaisun osalta toisin eikä materiaaleissa säästelty. Vaimennuksen perustana on 25 mm huokoinen A-luokiteltu akustomateriaali ja ratkaisu hyödyntää akustisesti myös modulin taakse jäävän 12 mm ilmavälin. Vaimennus alkaa puhetaajuuksien alapuolelta ja “imee sisäänsä” noin 90% seinään saapuvasta äänestä. Kaiun ja hälyn vaimentamiseen ratkaisu on huipputehokas.

Jos vanhassa seinärakenteessa on lisäksi eri tilojen välinenäänieristysongelma, voidaan profiilijärjestelmällä jättää Wonderwall -modulien taakse myös 24 mm ilmaväli, jolloin taustatilaan asennetaan erillinen äänieristyskerros (keskimääräinen vaimennus 37db(A)).

 

Wonderwall akustinen tapetti viimeistelee “näkymättömien” akustiikkaratkaisujen kokoelman

Wonderwall tapetti -kokoelmassa on sama idea kuin Innofusorin akustissa verhoissa. Ne ovat oikea valinta, kun halutaan, että akustinen ratkaisu on kokonaan “näkymätön”. Tilan käyttäjille hyvä akustiikka näyttäytyy vain tyylikkäinä sisustustekstiileinä ja tapettipintoina ilman, että tuotteiden akustiset vaimennusominaisuudet tulevat esille tai korostuvat. Jokainen sitten havaitsee kyllä, että tilassa on harvinaisen miellyttävä olla ja elää.
Kuvassa HELSINKI -kuosi (Miia Puustinen) messuvalojen loisteessa:

Wonderwall_habitare2018_fiilis3